Wij zetten de tijd op:

Je luistert nu naar:

Met:
Laden...


Koert Smit

Wie Ben ik:

Koert Smit
Geboren in Leeuwarden op 5 augustus 1970

Hoe ben ik begonnen:

Mijn ouders hadden een café waar men dagelijks jaren 60 en 70 draaiden. Ik was zo'n 8 jaar en vond de muziek zo super
dat ik besloot om mijn zusters gitaar toe te eigenen om snaar voor snaar de gitaar onder de knie te krijgen. En daar naast begon ik met zingen.

Toen ik een jaar of 10 was kon ik al aardig een paar snaartjes tokkelen. Later speelde ik al gauw nummers zoals House of the
Rising sun en If i had a hammer en andere nummertjes uit de jaren 60 en 70. Rond mijn 14e kwam ik in een klein bandje en oeffenden we iedere week met de band.

Ik deed mee aan karaoke wedstrijden in café's in Leeuwarden en won al enkele prijzen. Na een paar belangeloze optredens met de gitaar samen met een goede vriend besloot ik om toch solo verder te gaan.

Rond mijn 20e trad ik op voor vele goede doelen en cd-presentaties van andere artiesten.

Rond mijn 30e werd vaak gevraagt door Internet stations waar ik ook gevraagt werdt om een tune of liedje te maken voor
hun stream. Voorbeelden hiervan zijn "De Leeuwarder Piraten", "Radio Horizon", "Radio Hoppa" en vele anderen ..waarbij ik teksten verzon op bestaande nummers.

Ik schreef veel eigen nummers waaronder "Ciska Hoe vertel ik jou", "De Heineken Blues", "Verloren in je ziel", "Mien Skeve Toren", "Liever dan me lief is", "Cambuur De Club Van Mijn Leven" en zo tientallen meer... Het nummer wat ik schreef over het leven van onze buren ... "Haar Lieve Jongen" en mijn eigen nummer "Mijn Papa" zette me weg als een "geaccepteerde" zanger in Leeuwarden. Hiermee veroverde ik een plaatsje tussen de vele lokale artiesten. Het nummer "Haar Lieve Jongen" speelde ik in op mijn Keyboard en nam ik thuis in de woonkamer op ...

Mijn repertoire is zeer gevarieerd van jaren 50 tot heden, zowel Engels als Hollands Repertoire, van Blues tot Apres Ski, en van Country tot Rock en Roll ... Momenteel zing ik zowel solo als in een duet samen met mijn maatje Richie vormen we " Duo 2 Muts".

Het eerste nummer van Duo 2 Muts die ik schreef, "We gaan naar Cambuur" Die opgenomen werd vak voor de promotie naar de Eredivisie.. is inmiddels ook al lekker aangeslagen in de café's en op feesten en partijen.

Koert Smit

Fotograaf: Arie Hilbert

Facebook pagina -->